Ionut Zamfirescu
 
     
 
Ionut

            Ales “cel mai bun chitarist roman” alaturi de fratele sau la   Festivalul International de chitara clasica de la Sinaia 2002, Ionut Zamfirescu se afla in fruntea tinerei generatii de chitaristi cu care se poate lauda tara noastra .

A inceput chitara la 7 ani alaturi de sora si fratele sau sub indrumarea profesorului Eugen Mang, pentru ca ulterior sa urmeze cursurile liceului de muzica „George Enescu” la clasa binecunoscutului profesor Liviu Georgescu. In prezent este student al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti la clasa profesorului Catalin Stefanescu.

Dintre realizarile sale trebuie mentionata obtinerea Gradului 5 ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music )cu distinctie la instrument si teorie, locul II la Concursul international „Andres Segovia” 2004, locul II la Concursul International „Anna Amalia” 2005, Locul I la Concursul International de la Belgrad 2004 alaturi de o impresionanta lista de premii I la toate competitiile nationale .

A sustinut numeroase recitaluri pe cele mai importante scene de concert ale tarii atat solo cat si in duo sau trio alaturi de fratii sai .

In 2005 a reusit marea performanta de a obtine premiul I la Festivalul International de la Sinaia la varsta de 18 ani devenind cel mai tanar castigator al festivalului.

   
  Scarlatti - Sonata K 232.mp3  
     
 
anunturi