Stan Zamfirescu
 
     
 

 

Stan

 

Ales cel mai bun chitarist roman in doua randuri ( 2002 si 2003 ocupand si locul al doilea la categoria maestrii ), in cadrul Festivalului International de Chitara de la Sinaia, Stan Zamfirescu se prezinta ca unul dintre talentele cele mai promitatore ale tinerei generatii de chitaristi ai Romaniei .

Incepe studiul chitarei la 12 ani sub indrumarea profesorului Eugen Mang in particular. La 15 ani se hotaraste sa urmeze liceul de muzica “ George Enescu “ la clasa profesorului Liviu Georgescu (a carui amprenta a reprezentat un aport important in formare personalitatii sale ca muzician), pe care o absolvi cu nota 10 in toti anii! Terminand liceul ca sef al promotiei 2000 – 2001, i se acorda si Diploma de Excelenta din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii. In prezent, este student (cu bursa de merit), la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti la clasa profesorului Catalin Stefanescu.

Stan Zamfirescu este singurul chitarist roman care a obtinut Diploma ABRSM      (Associated Board of the Royal Schools of Music), cu distinctie. In decembrie 2002 a sustinut un examen de admitere la Royal Academy of Music, in urma caruia a fost admis, obtinand o bursa (Entrance Scholarship ) care nu acoperea insa decat o mica parte din taxele de studiu ale acestei facultati.

Stan Zamfirescu a castigat premiul I la toate competitiile nationale de gen organizate in Romania. A sustinut concerte cu orchestra pe cele mai importante scene ale tarii. Pe 8 martie 2003 la numai 21 de ani ) a interpretat alaturi de Orchestra Nationala Radio  in prima auditie in Bucuresti “Concertul pentru chitara si orchestra“ de Dumitru Capianu, sub bagheta d-nei dirijor Carmen Maria Carneci In 2004 a reusit sa castige locul I la Festivalul International de Chitara de la Sinaia, Festivalul International de Chitara de la Belgrad si locul al II-lea la Festivalul International de Chitara de la Iserlohn, Germania si la cel din Tychy ,Polonia. A fost membru in juriile concursurilor: ”Maestrii chitarei”, “Festivalul international al tinerilor chitaristi Eduard Pamfil” si “Concursul international de chitara de la Sinaia”.

   
   
   
   
     
     
 
anunturi